Дністровському басейновому управлінню водних ресурсів – 70 років!

опубліковано 20.09.2024 16:18

21 вересня 1954 року створено Обласне управління водного господарства, яке започаткувало історію сучасного Дністровського басейнового управління водних ресурсів. 

Згодом управління перейменоване на Обласне управління меліорації і водного господарства виконкому Івано-Франківської обласної ради, а у 1977 році на його базі створено Обласне виробниче управління меліорації і водного господарства, яке підпорядковувалося  тодішньому Міністерству меліорації і водного господарства.
 
У 2018 р. управління водних ресурсів отримало свою сучасну назву –Дністровське басейнове управління водних ресурсів.

За цей час управління розвитку водного господарства успішно склало іспит на зрілість та професійність. 

Впродовж семи десятиліть змінювалися назви, керівники і спеціалісти, але незмінною залишається основна мета – збереження водних ресурсів, забезпечення водою потреб населення і галузей економіки, здійснення заходів щодо попередження шкідливої дії вод та ліквідації її наслідків тощо. 

На цьому акцентувала Перший заступник Голови Держводагентства Наталія Латиш під урочистих зборів з нагоди Ювілею. 

За усіма досягненнями і розвитком управління стоять люди, які щодня відповідально виконують свою роботу та займають активну життєву позицію. З початку повномасштабного вторгнення частина водогосподарників Дністровського БУВР долучилися до лав Збройних Сил України. У свою чергу, колектив управління робить свій внесок у наближення Перемоги, підтримуючи колег на фронті – придбанням авто, необхідної амуніції для підрозділів ЗСУ та донатами.

З нагоди ювілею Перший заступник Голови Держводагентства Наталія Латиш привітала водогосподарників і побажала їм сил та наснаги, а кращим працівникам Дністровського БУВР від імені Голови Держводагентства Михайла Янчука вручила відомчі заохочувальні відзнаки.