«World Cleanup Day» - зробимо Україну чистою разом!

опубліковано 20.09.2024 15:31

У треті вихідні вересня світова екологічна спільнота організовує масштабні прибирання у межах Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» та Міжнародного дня чистих берегів.

Сьогодні в Україні стартує прибирання в межах глобальної ініціативи «World Cleanup Day», яка об’єднує близько 90 мільйонів учасників із 211 країн світу та має на меті формування культури чистоти, відповідального поводження з відходами та підвищення екологічної свідомості серед громадян.

Цьогорічний Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day» проходить під гаслом «Зробимо Україну чистою разом» та відбувається з дотриманням обмежень, які діють на період воєнного стану.  

Працівники водогосподарської галузі не словом, а ділом підтримують ініціативу і, водночас, відзначають Міжнародний день чистих берегів. Сьогодні в усіх куточках України, де дозволяє безпекова ситуація, водогосподарники проводять толоки на берегах водойм.

Результати своєї участі у глобальній ініціативі можна реєструвати до 25 вересня на сайті Let’s do it Ukraine: https://letsdoitukraine.org/2024/09/ldu-wcd-registration-2024/

Довідково. З 2024 року Всесвітній день прибирання оголошено офіційним Днем ООН, який відзначається щорічно 20 вересня, і відтепер його додано до календаря міжнародних днів.