Держводагентство покращило роботу Порталу електронних послуг

опубліковано 20.09.2024 10:24

IT-фахівці Держводагентства покращили роботу Порталу електронних послуг. Зокрема виправлено низку програмних помилок і недоліків, які виникали під час формування заяви на видачу дозволу, оптимізовано роботу програмного забезпечення, прискорено час відклику на запит користувача Порталу.

Здійснення цих заходів підвищує ефективність роботи Порталу, забезпечує значну економію часу при внесенні даних та їх обробці, сприяє реєстрації нових користувачів, а також максимально усуває людський фактор та, відповідно, корупційну складову при видачі дозволів на спецводокористування. 

Станом на сьогодні зареєстровано більше 1000 електронних заяв на отримання/анулювання дозволу на спеціальне водокористування, що майже втричі більше, ніж за аналогічний період минулого року. 

З початку року Держводагентством та його територіальними органами видано 2 865 дозволів на спеціальне водокористування.

Наразі Держводагентство опрацьовує можливість спрощення процедури видачі дозволу, зокрема, скорочення строків виконання окремих етапів, передбачених порядком надання адміністративної послуги, а також автоматизації процесів. 

Підвищення якості надання адміністративних послуг, ефективність функціонування Порталу електронних послуг є одним з пріоритетів роботи Держводагентства. 

Довідково: Портал електронних послуг Держводагентства створено з метою надання адміністративних послуг з видачі та анулювання дозволів на спеціальне водокористування в електронній формі.

Переваги Порталу електронних послуг:

• спрощення процесу отримання дозволу;

• уникнення помилок у заяві завдяки автоматичному розрахунку та наявності онлайн-довідників;

• зручний функціонал, економія часу при отриманні адміністративної послуги;

• прозорість процесів оформлення дозвільної документації;

• усунення корупційної складової.