Заступник Голови Держводагентства Ігор Гопчак з робочою поїздкою відвідав лабораторію моніторингу вод Південного регіону

опубліковано 08.08.2022 09:35

В межах робочого візиту на Одещину, заступник Голови Держводагентства Ігор Гопчак разом з першим заступником Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Русланом Гречаником обговорили екологічну ситуацію в області з головою Одеської ОВА Максимом Марченком та відвідали лабораторію моніторингу вод Південного регіону.
 
Лабораторія моніторингу вод Південного регіону є однією з 4 лабораторій європейського зразка для впровадження моніторингу вод відповідно до вимог Водної Рамкової Директиви ЄС.
 
Лабораторія забезпечує виконання програми державного моніторингу масивів поверхневих вод у районах басейнів річки Південний Буг, річки Дністер (у межах Одеської області), річок Причорномор'я, у суббасейнах нижнього Дніпра та нижнього Дунаю.  Наразі лабораторія проводить  дослідження проб води за 53 показниками, а також бере участь у спільних відборах проб на транскордонних ділянках з Молдовою та Румунією.
 
Лабораторія моніторингу вод Південного регіону оснащена сучасним лабораторним обладнанням, яке відповідає стандартам кращих європейських практик. Наразі триває підготовка документації до акредитації згідно із ISO 17025.
 
Держводагентство продовжує і надалі інвестувати у зміцнення матеріально-технічної бази лабораторії.