Держводагентство оновило персональний склад науково-технічної ради

опубліковано 11.08.2022 10:52

Державне агентство водних ресурсів України оновило персональний склад науково-технічної ради, яка є постійно діючим консультаційно-дорадчим органом Держводагентства.
 
Головним завданням науково-технічної ради є реалізація комплексної науково-технічної політики, спрямованої на впровадження кращих світових досягнень у сфері розвитку водного сектору, управління, використання та відтворення поверхневих водних ресурсів.
 
Під егідою Держводагентства провідні науковці водної галузі одним з головних завдань ставлять перед собою визначення і впровадження пріоритетних напрямів науково-технічного розвитку, спрямованих на ефективну реалізацію державної політики у сфері управління водними ресурсами.
 
Науково-технічну раду Держводагентства відтепер очолює Голова Держводагентства Олексій Кузьменков, заступники голови НТР – перший заступник Голови Держводагентства Наталія Латиш та заступник Голови, доктор технічних наук Ігор Гопчак.
 
Секретарем НТР визначено головного спеціаліста відділу водних ресурсів управління забезпечення водними ресурсами Держводагентства, кандидата географічних наук Оксану Коноваленко.
 
У складі науково-технічної ради надалі функціонуватимуть такі секції:
  • секція з питань водних ресурсів;
  • секцію з питань управління ризиками затоплення;
  • секцію з питань економіки, управління інфраструктурою, інвестиційної діяльності та цифрового розвитку.
 
«Сьогодні надзвичайно важливо об’єднати зусилля влади, громадськості та науки для пошуку нових та дієвих шляхів повоєнного відновлення та розвитку водного сектору. Держводагентство вітає поглиблення діалогу з провідними науковцями водної сфери і висловлює надію, що разом ми зможемо вивести процес управління водними ресурсами на якісно новий рівень», - зазначив заступник Голови Держводагентства та заступник голови НТР Ігор Гопчак.  
 
До складу НТР увійшли фахівці Держводагентства та водогосподарських організацій, а також академіки, члени-кореспонденти НААН та НАН України, доктори та кандидати наук, проєктанти та експерти дотичні до водної галузі. Зокрема, це представники Інституту водних проблем і меліорації, Інституту гідробіології, Інституту зрошуваного землеробства, Національного університету водного господарства та природокористування, Українського гідрометеорологічного інституту, ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н.Соколовського», ДУ «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку» та інші.
 
Новий склад науково-технічної ради Держводагентства сформовано відповідно до наказу Держводагентства від 09.08.2022 № 91.

Положення про науково-технічну раду Держводагентства затверджено Наказом Держводагентства від 04.08.2020 № 84 https://www.davr.gov.ua/naukovotehnichna-rada