Продовжуємо підвищувати рівень компетентності з питань охорони праці

опубліковано 05.08.2022 11:29

Дистанційне навчання працівників водогосподарської галузі триває.
 
Днями галузева комісія Держводагентства в режимі онлайн провела чергову перевірку знань з питань охорони праці серед водників Закарпатської області.
 
Іспити у водників приймали Ольга Лісовська – фахівчиня Держводагентства, Тарас Капуста, Наталія Романенко і Валентина Сторчак – представники Центру підвищення кваліфікації працівників водного господарства.
 
Окремо, з метою підвищення професійного рівня фахівців водогосподарських організацій  галузі,  в частині забезпечення оцінки рівня організаційної безпеки, напередодні іспиту було проведено лекцію на тему: Організація охорони праці у водному сектору на основі ризикорієнтованого підходу.
 
Потреба у впроваджені такого підходу постала після впровадження у правове поле України Рамкової Директиви 89/391/ЄЕС «Заходи заохочення поліпшення безпеки та охорони здоров’я працівників на виробництві», що вимагає нового підходу до безпеки праці, спрямованого на упереджувальний характер управління безпекою праці – керування ризиками небезпек.
 
Нагадаємо, що сьогодні в галузі водного господарства впроваджено СУОП, розроблену з урахуванням вимог міжнародного стандарту OHSAS 18001:2010 «Система управління гігієною та безпекою праці», яка передбачає оцінку та контроль виробничих ризиків. Вона постійно вдосконалюється і спрямована на мінімізацію ризиків настання нещасних випадків, гострих професійних захворювань (отруєнь), аварій, пожеж, дорожньо-транспортних пригод та інших випадків загрози життю чи здоров'ю водників.