Триває процес підговки до акредитації лабораторій моніторингу вод за європейськими стандартами

опубліковано 29.07.2022 12:40

Отримання сертифікатів про акредитацію лабораторіями моніторингу вод Державного агентства водних ресурсів України відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO/IEC 17025:2017 є важливою частиною та умовою для підтвердження достовірності результатів моніторингу та достовірної діагностики стану вод.
 
Зокрема, 28 липня відбулася робоча онлайн-зустріч фахівців Держводагентства, представників лабораторії моніторингу вод Північного регіону та експертів Програми EU4Environment.
 
Експерти проєкту надали рекомендації та проконсультували представників лабораторії з питань впровадження вимог в частині акредитації відповідно до європейських стандартів, а також обговорили ключові необхідні етапи процесу.
 
Лабораторією моніторингу вод Північного регіону вже подано відповідну заявку до Національного агентства акредитації України.
 
Учасниками заходу узгоджено синхронізувати плани лабораторії та Програми EU4Environment в частині процесу підготовки до акредитації.
 
Європейські експерти Програми будуть надавати фахову підтримку працівникам лабораторії для максимально швидкої та якісної підготовки документів та відповідної інформації.