Водокористувачі повинні відзвітуватися до 1 лютого

опубліковано 15.01.2019 14:22

Звіти про використання води у 2018 році водокористувачі повинні подати до 1 лютого 2019 року. Ці звіти складається за показниками засобів вимірювальної техніки та результатами вимірювань показників якості води.

Водокористувачі, які здійснюють передачу води іншим водокористувачам та/або прийом зворотних (стічних) вод від інших водокористувачів, при поданні звітів повинні надавати переліки таких водокористувачів з інформацією щодо об’ємів води, врахованих у договорах на водопостачання (поставку води) і водовідведення.

Такі звіти подаються до спеціалізованих підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Держводагентства, яке здійснює державний облік водокористування.

Аналіз достовірності звітних даних здійснюється на підставі наданих водокористувачами даних первинного обліку водокористування та результатів хімічних аналізів води, дозволів на спеціальне водокористування, а також нормативних розрахунків водокористування та водовідведення.

Детальніше:

Порядок ведення державного обліку водокористування, затверджений наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 16.03.2015 № 78

Детальнішу інформацію щодо заповнення звітності можна отримати за адресами водогосподарських організацій