Олексій Кузьменков взяв участь у засіданні Спільного консультативного комітету (JAC) Команди підтримки реформ при Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України

опубліковано 18.05.2021 11:29

Перший заступник Голови Держводагентства Олексій Кузьменков 17 травня взяв участь у засіданні Спільного консультативного комітету (JAC) Команди підтримки реформ при Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.
 
Спільний консультативний комітет – платформа для обговорень, створена в рамках Програми архітектури реформ в Україні в окремих міністерствах та відомствах з метою нагляду за якістю впровадження реформ та забезпечення узгодження ключових пріоритетів реформ.
 
У заході взяли участь представники Міндовкілля, центральних органів виконавчої влади, Європейського банку реконструкції та розвитку й Представництва Європейського Союзу в Україні.
 
Відкрив засідання комітету Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський. З вітальним словом також виступили представниця ЄБРР Ірина Кравченко та Хлоя Алліо, керівниця операційного відділу «Економічне співробітництво, енергетика, інфраструктура та навколишнє середовище» Представництва ЄС в Україні.
 
Відтак, учасники заслухали доповіді колег стосовно впровадження програми URA (включно з новими функціями URA 2.0) й презентацію членів команди щодо досягнених результатів та планів RST.
 
Додамо, що основними напрямками реформування у сфері управління водними ресурсами в тісній співпраці з міжнародними партнерами для Держводагентства є перехід до інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом шляхом імплементації Водної Рамкової Директиви ЄС, здійснення моніторингу якості вод за європейськими стандартами тощо.
 
Нагадаємо, в межах відзначення Дня Європи в Україні ми розповідали про впровадження кращих європейських практик в управління водними ресурсами.