Засідання Комісії зі сталого використання і охорони річки Дністер

опубліковано 22.11.2023 19:01

Стартувало четверте засідання Комісії зі сталого використання і охорони річки Дністер. Зустріч Сторін триватиме впродовж 22-23 листопада у м. Івано-Франківськ.
 
З вітальним словом до учасників засідання звернулись Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець та голова Івано-Франківської обласної військово-цивільної адміністрації Світлана Онищук. Онлайн привітала членів Комісії Іорданка-Родіка Іорданов, Міністр охорони довкілля Республіки Молдова.
 
Участь у роботі Комісії бере заступник співголови Дністровської Комісії, Уповноважений з виконання Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Молдова про спільне використання та охорону прикордонних вод, заступник Голови Держводагентства Ігор Гопчак.
 
Під час четвертого засідання Комісія розгляне ряд важливих питань щодо спільного використання та охорони прикордонних вод. Зокрема звіти керівників робочих груп, інформацію про підготовку та імплементацію ПУРБ та ПУРЗ, Регламент співпраці зі здійснення моніторингу, концепцію геоінформаційної системи DniesterGIS та інші актуальні питання у басейні Дністра. Детальний проєкт програми 4-го засідання Комісії зі сталого використання і охорони річки Дністер доступний на сайті Дністровської комісії.
 
Довідково. Комісія зі сталого використання і охорони річки Дністер (Дністровська Комісія) була створена в рамках Договору про співпрацю в сфері охорони і сталого розвитку басейну річки Дністер між Урядом Республіки Молдова і Кабінетом Міністрів України, підписаного 29 листопада 2012 р в Римі. Договір стосується практично усіх аспектів, щодо питань річкового басейну, за винятком навігації і гідроенергетики і спрямований на зміцнення і розширення співпраці між Республікою Молдова і Україною, розпочатого ще в 1994 році.