Сформовано новий персональний склад басейнової ради річки Прип’ять

опубліковано 22.11.2023 12:18

22 листопада 2023 року відбулися установчі збори заінтересованих сторін на яких ухвалено новий персональний склад басейнової ради річки Прип’ять на період 2023-2028 років.
 
З вступним словом до присутніх звернувся начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Прип’ять Василь Азима та ознайомив присутніх з наказом Держводагентства від 21.07.2023 №89 «Щодо оновлення персонального складу басейнових рад».
 
Від заінтересованих сторін з Житомирської, Волинської, Рівненської, Київської, Хмельницької, Львівської та Тернопільської областей надійшло 49 пропозицій. Зокрема водокористувачі складають 35%, територіальні підрозділи центральних органів виконавчої влади – 15%, місцеві органи виконавчої влади – 12%, наука, освіта – 16%, неурядові організації – 16%, органи місцевого самоврядування – 6%.
 
На установчих зборах обрано голову басейнової ради та його заступника. На підставі протоколу установчих зборів Басейновим управлінням водних ресурсів річки Прип’ять буде направлено ухвалений персональний склад на затвердження до Державного агентства водних ресурсів України.
Також учасники засідання ухвалили структуру секретаріату басейнової ради та обрали виконавчого секретаря.