Відбулася зустріч експертів у рамках реалізації Угоди між Урядами України та Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах

опубліковано 29.06.2021 09:11

У період 22-25 червня 2021 року відбулася зустріч експертів спільної україно-румунської Робочої групи з проблем річок Прут та Сірет у рамках реалізації Угоди між Урядами України та Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах, відповідно до робочої програми з реалізації зазначеної Угоди на 2021 рік.
 
З Української Сторони у зустрічі взяли участь фахівці Басейнового управління водних ресурсів річок Прут та Сірет і Чернівецького обласного центру з гідрометеорології, з Румунської Сторони – фахівці Національної адміністрації «Води Румунії», зокрема Басейнової адміністрації вод Сірет та Басейнової адміністрації вод Прут-Бирлад.
 
У ході зустрічі учасники провели спільні виміри витрат води та спільний відбір проб води на річках Прут та Сірет, обговорили та погодили Програму відбору проб води з річок Прут та Сірет в прикордонних створах на 2022 рік.
 
Також експерти обох Сторін здійснили огляд робіт на р. Сучава в с. Селятин Вижницього району та провели оцінку якісного стану прикордонних вод річок Прут та Сірет за 2019-2020 роки.
 
За результатами зустрічі Сторони підписали відповідний Протокол та прийняли рішення щодо проведення наступної зустрічі Робочої групи у вересні-жовтні поточного року на території Румунії.
 
*За матеріалами Басейнового управління водних ресурсів річок Прут та Сірет