Уряд надав дозвіл на здійснення скидання надлишків зворотних вод у р. Інгулець до 1 березня 2017 року

опубліковано 13.12.2016 02:55

Кабінет Міністрів України своїм розпорядження від 7 грудня 2016 року № 929-р «Про скидання надлишків зворотних вод у р. Інгулець» надав дозвіл на здійснення скидання надлишків зворотних вод у р. Інгулець до 1 березня 2017 р., а також здійснення обов'язкової промивки русла після скидання зворотних вод та заходів із загального екологічного оздоровлення зазначеної річки.
Реалізація даного заходу сприятиме оздоровленню водних ресурсів басейну річки Інгулець шляхом виштовхування з русла р. Інгулець призми скинутих високомінералізованих вод; покращенню якості води у Карачунівському водосховищі – джерелі питного водопостачання м. Кривого Рогу та Криворізького району; покращенню якості води на водозаборі Інгулецької зрошувальної системи для зрошення сільгоспугідь у Миколаївській та Херсонській областях та збільшенню маневреності у роботі її головної насосної станції; зменшенню затрат на доочистку питної води до нормативної якості комунальними підприємствами; покращенню умов існування водних живих ресурсів у басейні річки Інгулець та ін.
Крім того, рішення Уряду прийняте для уникнення аварійної ситуації на гідротехнічних спорудах Криворізького басейну, яка може виникнути через надмірне накопичення надлишків зворотних вод, та недопущення зупинки гірничорудних підприємств.