Рух забруднення у напрямку Києва сповільнюється: заходи з аерації дають позитивний результат

опубліковано 07.09.2024 14:53

Міністерка захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Гринчук та Голова Держводагентства Михайло Янчук у м. Чернігів взяли участь у засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де обговорили ключові аспекти робіт пов’язані із ліквідацією забруднення річок Сейм та Десна.
 
Захід організовано Чернігівською ОВА.

Зокрема, під час засідання відмітили, що заходи з аерації демонструють позитивну динаміку. У точках аерації вміст кисню за 2 доби подвоївся, а колір води поступово повертається до природного. Відзначається, що забруднення рухається повільніше, ніж течія Десни. Відповідно прийнято рішення щодо необхідності визначення додаткових місць проведення аерації.

Держводагентство і надалі здійснюватиме посилений моніторинг стану забрудненості річок Сейм та Десна. Результати вимірювання щоденно оновлюються на сайті Держводагентства та ресурсі “ЕкоЗагроза”.

За результатами робочої поїздки на Чернігівщину, Михайло Янчук провів онлайн-нараду з керівниками водогосподарських організацій в Чернігівській та Київській областях та доручив вжити відповідні заходи з метою покращення ситуації в річці Сейм та Десна: продовження здійснення посиленого щоденного моніторингу якості води, визначення додаткових місць проведення аерації тощо.