Попередження про небезпечні гідрологічні явища

опубліковано 06.04.2023 13:32

За повідомленням Укргідрометцентру:
 
6-10 березня на Верхньому Дніпрі в межах країни триватиме ріст рівнів води на 0,1-0,3 м за добу з подальшим затопленням заплави, порушенням транспортного сполучення з рядом прирічкових сіл та часткове затоплення окремих населених пунктів у Чернігівському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).
 
6-10 квітня на Десні в межах країни продовжиться ріст рівнів води на 1-15 см за добу, що супроводжуватиметься подальшим затопленням заплави та порушенням транспортного сполучення з прирічковими населеними пунктами у Новгород-Сіверському, Корюківському районах Чернігівської області. Можливе початкове затоплення понижених територій ряду сіл у Новгород-Сіверському районі та садово-дачної забудови і доріг на заплаві (м. Чернігів, район Кордівка) у Чернігівському районі Чернігівської області. На р. Снов утримуватиметься затоплення заплави та перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодорогу місцевого значення у Корюківському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).
 
7-9 квiтня, внаслідок опадів та снiготанення, очiкується пiдвищення рiвнiв води над поточними вiдмiтками, без негативних наслiдкiв:
- на рiчках басейну Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) на 0,3 - 1,3 м;
- на лiвих притоках Днiстра (Тернопiльська, Хмельницька, Вiнницька обл.) на 0,3 - 0,8 м.