Підсумки чергового засідання басейнової ради річки Прип’ять

опубліковано 01.07.2022 08:32

30 червня відбулося чергове онлайн-засідання басейнової ради річки Прип’ять.
 
Учасники заходу розглянули питання визначення референційних умов та розробки типоспецифічних класифікацій для визначення екологічного стану масивів поверхневих вод суббасейну річки Прип’ять. Із зазначеної теми доповів директор Інституту гідробіології Національної академії наук України Сергій Афанасьєв.
 
Далі Олексій Ярошевич представив присутнім проєкт Методичних рекомендацій щодо встановлення екологічних цілей та розробки програми заходів Плану управління річковим басейном для використання при підготовці розділів Плану управління суббасейном річки Прип’ять.
 
Представники Державної служби геології та надр України ознайоми учасників засідання з результатами роботи щодо виділення та опису масивів підземних вод басейну річки Дніпро (суббасейн річки Прип’ять).
 
У ході онлайн-засідання члени басейнової ради заслухали також інформацію щодо виконання заходів з підготовки та безаварійного пропуску повені та дощових паводків у басейні річки Прип’ять у 2022 році.
 
Загалом засідання пройшло у теплій та дружній атмосфері з одноголосним прийняттям рішень, які включені в протокол басейнової ради річки Прип’ять.