Перший заступник Голови Держводагентства Наталія Латиш перебуває з робочим візитом на Закарпатті

опубліковано 06.07.2022 13:58

У межах робочого візиту на Закарпаття перший заступник Голови Держводагентства Наталія Латиш обговорила питання протипаводкових заходів в області з першим заступником Голови Закарпатської ОВА Мирославом Білецьким.
 
У зустрічі також взяли участь начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Олег Кисіль та фахівець з планування протипаводкових заходів Держводагентства Сергій Тертичний. Учасники обговорили питання берегоукріплення, розчищення русел річок від наносів, удосконалення систему протипаводкових заходів.
 
Серед запланованих заходів в межах відрядження планується огляд водогосподарських об’єктів, включених до обласних планів виконання природоохоронних заходів на 2022 рік. Серед них – будівництво лівобережних дамб на річках Тиса (ділянка між селами Теково і Гетиня) та Боржава (с. Вільхівка), реконструкція автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи АІВС-Тиса з доповненням автоматизованого моніторингу якості води. Окрім того, посадовці оглянуть береги Тиси у прикордонному створі смт Вилок і стан Батарської меліоративної системи.
 
*Фото: Закарпатська ОВА