Оперативна інформація щодо паводка станом на 17 червня 2020 року

опубліковано 17.06.2020 11:46

У зв’язку із локальними дощами та формуванням паводків, водниками Держводагентства здійснюються оперативні заходи з реагування на надзвичайні ситуації та постійний моніторинг за паводковою ситуацією.

Зокрема:

На річках басейну Дністра відбувався спад паводкової хвилі на 3-45 см, на Бистриці Солотвинській та Бистриці Надвірнянській рівні знижувалися на 112 та 44 см відповідно.

На ділянці Дністра Заліщики – Могилів-Подільський продовжувалося зростання рівні води на 50-96 см, на р. Ворона (пост Тисмениця) відмічався ріст рівнів води до 100 см за добу, без негативних наслідків.

Станом на сьогодні рівень води у Дністровському водосховищі становить 120.03 м, скидні витрати – 900 м3/с.

Ситуація на водозахисних спорудах стабільна. Руйнівні процеси призупинені.

________

Станом на сьогодні на річках Закарпаття  переважали спади на 5-24 см, на Тисі в створі водпоста Вилок рівень знизився на 103 см, на окремих ділянках рівні продовжували зростати на 2-12 см.  

16 червня у Закарпатській області зливи спричини підняття рівнів на  потічках:

- зруйновано міст через потічок в с. Лубня Великоберезнянського району на автодорозі, яка веде до пункту пропуску Лубня-Волосате на кордоні з Польщею;

- у Рахівському районі в селі Верхнє Водяне водами з потічка було підтоплено та затоплено 20 будинків та 40 дворогосподарств, в та селі Великий Бичків захаращеність підмостового переходу на потічку спричинила затоплення прилеглих дворогосподарств. Станом на ранок 17.06 в селах працюють аварійні бригади Тячівського МУВГ;

- місцевим стоком затоплено частину вулиць в Ужгороді.

________

На Пруту біля Чернівців рівні знижувалися на 66-133 см.

В Івано-Франківській області: зниження рівнів води на річках дало змогу спеціалістам Дністровського БУВР розпочати відновлювальні роботи на захисних дамбах.

У Чернівецькій області аварійною бригадою Басейнового управління водних ресурсів Пруту та Сірету проводилися аварійні роботи із закріплення дамб.

Басейни річок Західний Буг та Сян

На річках басейну Західного Бугу рівні знижувалися на 1-10 см, на річках басейну Сяну спостерігався спад до 80 см, на р.Стрв’яж (пост Бабино) - на 170 см.

 

*Інформацію підготовлено за даними Укргідрометцентру та водогосподарських організацій