Держводагентством на об’єктах гідротехнічної інфраструктури вживаються усі можливі заходи для попередження виникнення пожеж

опубліковано 16.06.2020 18:38

Зокрема, на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, 16 червня, під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, було розглянуто питання щодо запобігання та протидії пожежам у природних екосистемах.

У засіданні взяв участь в.о. Голови Держводагентства Михайло Хорєв.

Так, водогосподарськими організаціями Держводагентства обстежено меліоративні системи та території, підготовлено техніку та обладнання, що можуть бути задіяні під час гасіння пожеж тощо.

Крім того, водники тісно співпрацюють зі службами ДСНС, які постійно користуються мережею каналів для техніки ДСНС з метою гасіння осередків пожеж.

Зазначимо, що на даний час водогосподарськими організаціями забезпечена підтримка рівнів заакумульованої води в водних об’єктах, в осушних каналах у зоні лісових масивів та торфовищах для попередження виникнення пожеж, обмеження вогню та забезпечення гасіння.

Також проводиться цілодобовий моніторинг пожеж у зоні каналів Держводагентства та забезпечується постійний контроль за дотриманням користувачами зрошуваних та осушених земель вимог пожежної безпеки.