На р. Десна у Київській області спостерігається зменшення візуальних ознак забруднення

опубліковано 19.09.2024 11:00

Станом на 18.09.2024 спостерігається зменшення візуальних ознак забруднення р. Десна у Київській області, переміщення не фіксується, незначні ознаки забруднення фіксуються орієнтовно на 336 км (між с. Літки та с. Рожни) від впадіння річки Сейм. Вода посвітлішала, запаху немає, замору риби та інших водних біоресурсів не спостерігається.

Про це зазначив заступник Голови Держводагентства Ігор Гопчак в етері телеканалу «Еспресо».

Протягом останньої доби переміщення забруднення візуально не фіксується. Разом з тим, результати лабораторних досліджень вказують на зміну показників якості води у пригирловій ділянці р. Десна (від с. Літки до впадіння). Основними причинами цього є природні особливості рельєфу дна річки та характер течії.

За результатами проб води р. Сейм та р. Десна, відібраних 17.09.2024, продовжує фіксуватися забруднення органічного характеру. Крім того, спостерігається повторне органічне забруднення  р. Сейм у Сумській області, яке просувається до Чернігівської області.

Водогосподарськими організаціями Держводагентства (БУВР середнього Дніпра та МОЗМ) здійснюються заходи з насичення киснем води р. Десна за допомогою 4 аераційних установок у с. Пірнове, с. Літки (2 установки) та с. Пухівка.

Відео