Інформація щодо забруднення річок Сейм та Десна

опубліковано 29.08.2024 16:26

Держводагентство та лабораторії Держекоінспекції щоденно відбирають проби води
у річках Сейм та Десна
Держводагенство, підпорядковані водогосподарські організації та лабораторії Держекоінспекції проводять постійний щоденний моніторинг якості води річок Сейм та Десна. Жодних перевищень хімічних або високотоксичних компонентів не виявлено. Фіксується забруднення органічного характеру. На цьому наголосив голова Державного агентства водних ресурсів України Михайло Янчук у прямому ефірі телеканалу “Ми Україна”.
 
“Акумульовані зусилля всіх служб для ліквідації цієї ситуації. Із залученням науковців триває напрацювання варіантів ліквідації забруднення. Зокрема розглядаються варіанти застосування коагулянтів, методів адсорбції, штучної аерації тощо”, - зазначив Михайло Янчук.
 
Станом на зараз в межах Сумської, Чернігівської та превентивно у Київській області заборонено купатись в річках, виловлювати рибу і використовувати воду для господарських потреб.
 
Нагадаємо, учора в ефірі національного марафону Єдині новини Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець наголосив, що загрози питному водопостачанню населення немає. Адже питні водозабори для населення з річок Сейм та Десна в Чернігівській та Сумській областях не здійснюються. Усі служби на місцях роблять усе, аби населення не постраждало.
 
Для визначення подальших кроків реагування сьогодні відбудеться засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Переглянути відео можна за посиланням