День пам’яті загиблих захисників України

опубліковано 29.08.2024 09:00

29 серпня – День пам’яті, шани і вдячності загиблим захисникам України, які віддали своє життя, щоб відстояти незалежність України, її державність і територіальну цілісність. Своєрідним символом цього дня є сонях, адже 29 серпня 2014 року сталася одна з найкривавіших трагедій російсько-української війни – сотні українських військових були розстріляні у сумнозвісному Іловайському котлі. Саме у цей час поспіли соняшники, серед яких лежали тіла українських захисників…

Політична карта світу немислима без незалежної України. За її свободу віддають життя кращі сини та доньки України. Серед них і працівники водної галузі. 

7 лютого 2024 року за волю і незалежність України віддав своє життя Роман Тищенко – провідний інженер-енергетик електротехнічної лабораторії РОВР у Черкаській області. Він був висококваліфікованим спеціалістом та патріотом Батьківщини. У листопаді 2023 року призваний до лав Збройних Сил України. Служив стрільцем-снайпером у 95 ОДШБ. У Романа залишилися батьки, дружина та двоє синів.

Вічна пам'ять і вдячність герою, який віддав своє життя, захищаючи Україну!

У тихому мовчанні схилімо голови з вдячністю до усіх полеглих Захисників і Захисниць України в російсько-українській війні. 

Живі, поки пам’ятаємо…

Вічна і світла пам’ять всім загиблим Захисникам і Захисницям України.