Екологічний комітет розглянув питання наявності питної та технічної води на територіях, де велись активні бойові дії

опубліковано 19.05.2022 18:00

Комітет з питань екологічної політики та природокористування розглянув питання наявності питної та технічної води на територіях, на яких велись активні бойові дії з 24.02.2022. Від Державного агентства водних ресурсів України в засіданні Комітету взяв участь в.о. Голови відомства Олексій Кузьменков. 
 
За результатами розгляду Комітет вирішив рекомендувати Кабінету Міністрів України розглянути питання щодо відновлення Держекоінспекцією перевірок об’єктів, які забезпечують життєдіяльність людей, зокрема підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, з метою фіксації порушень, розрахунку збитків, заподіяних РФ водним ресурсам, та передачею їх Україною до міжнародних судів; обласним, Київській міській військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування, в межах компетенції, провести обстеження водних об’єктів, шахтних колодязів, каптажів джерел та бюветів, їх ремонт, чищення та дезінфекцію. 
 
Окрім того, Комітет рекомендував визначити дату та місце для виїзду робочої групи до Київської області за участю представників Міндовкілля, Мінрегіону, Держводагентства, Держекоінспекції та ДСНС з метою вивчення ситуації щодо стану і наявності питної та технічної води на територіях, на яких велись активні бойові дії з 24.02.2022.