Держводагентство взяло участь у черговому засіданні Міжнародної мережі річкових басейнів

опубліковано 27.04.2022 13:51

Держводагентство взяло участь у черговому засіданні Міжнародної мережі річкових басейнів, що працюють над адаптацією до зміни клімату.
 
Зокрема, у складі представництва України від Агентства до заходу долучилася Марія Шпанчик, начальниця відділу моніторингу поверхневих вод та меліорованих земель Департаменту управління водними ресурсами. 
 
Засідання було організовано Секретаріатом Конвенції з охорони та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер, функції якого виконує Європейська економічна комісія ООН, у співпраці з Міжнародною мережею басейнових організацій (INBO) та під керівництвом Нідерландів та Швейцарії.
 
Ключові питання були зосереджені над посиленням стійкості та нарощуванні потенціалу річкових басейнів у боротьбі зі стихійними лихами, пов'язаними з водними ресурсами, та залучення засобів для адаптації до зміни клімату.
 
Вплив зміни клімату посилюється, а питання забезпечення доступності та сталого управління водою та санітарією для всіх постають більш гостро, саме тому необхідна тісніша співпраця між водними та кліматичними спільнотами.
 
Під час зустрічі учасники поділились досвідом, прогресом, набутими уроками та найкращими практиками у розробці, фінансуванні та реалізації планів адаптації - з особливою увагою до адаптації на основі екосистем - та дій на транскордонному рівні.
 
 
Довідково:
 
INBO була створена в 2013 році і в даний час включає 17 басейнів.
Координацію її роботи спільно здійснюють INBO та Конвенція з транскордонних вод. При цьому ставиться за мету сприяти співпраці в галузі адаптації до зміни клімату в транскордонних басейнах, порівняння різних методологій та підходів до адаптації до зміни клімату та просування загального бачення учасників мережі басейнів.