Держводагентство спільно з Центром підвищення кваліфікації працівників водного господарства провели навчання щодо використання інструментів ГІС

опубліковано 05.09.2024 10:16

Держводагентство спільно з Центром підвищення кваліфікації працівників водного господарства провели навчання щодо використання інструментів GIS (на основі програмного забезпечення QGIS) для робочої групи з оновлення та уточнення даних державного водного кадастру за розділом «Поверхневі води» у частині обліку поверхневих водних об’єктів.

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Максим Рівтін акцентував увагу на пріоритетних напрямах та завданнях цифрової трансформації, що схвалені Урядом на 2024-2026 року.

За його словами, модернізація та розвиток державного водного кадастру є одним із пріоритетних напрямів Держводагентства. ГІС-рішення є невід’ємним елементом застосування цифрових інструментів при управлінні водними ресурсами, зокрема для публікації даних про водні об’єкти у відкритому доступі.

«Наразі стоїть завдання оновити відомості про водні об’єкти на геопорталі «Водні ресурси України». Над цим працює відповідна робоча група, створена Держводагентством»,  – зазначив Максим Рівтін. 

Тренінг, організований Держводагентством та Центром підвищення кваліфікації працівників водного господарства, є одним із серії навчань, що проводяться із залученням експертів для освоєння та покращення навичок використання програмного забезпечення QGIS.