Держводагентство системно виконує положення Галузевої угоди з Профспілкою працівників агропромислового комплексу України

опубліковано 24.06.2021 16:00

Підтримка загальної позитивної атмосфери на підприємствах та забезпечення людей є важливим фактором в організації робочого процесу. На цьому наголосив Голова Держводагентства на засіданні президії ЦК Профспілки працівників АПК України.  
 
У ході засідання Валентин Шліхта доповів про стан виконання основних норм і положень Галузевої угоди між Держводагентством та Профспілкою АПК та колективних договорів водогосподарськими організаціями за 2020 рік. Зокрема, очільник Агентства зосередився на трьох ключових напрямках:
 
  • збереження робочих місць та регулювання рівня заробітних плат працівників;
  • питання охорони праці у водогосподарських організаціях;
  • підняття авторитету водної галузі та популяризація професій, споріднених з водним господарством.
 
Валентин Шліхта поінформував учасників засідання, що лише у підвідомчих організаціях Держводагентства працює понад 18 тис. фахівців. Саме тому формування сприятливого робочого клімату в колективах, вдосконалення системи оплати праці, охорони праці є вкрай важливими елементами організації робочого процесу.
 
За словами Голови Агентства, значне підвищення заробітних плат працівникам за 2020 рік відбулось виключно за рахунок використання коштів спеціального фонду. Адже, оскільки усі підпорядковані Держводагентству організації є неприбутковими бюджетними установами, регулювання рівня заробітної плати відбувається відповідно до тарифної сітки. «Ми докладаємо значних зусиль, щоби внести зміни в тарифну сітку. І це, до речі, є також свого роду майданчиком для співпраці з профспілками», – повідомив Валентин Шліхта.
 
Окрему увагу доповідач приділив питанню стану охорони праці у Держводагентстві. Зокрема, він наголосив, що фахівці Агентства розпочали доволі масштабну роботу у цьому напрямку в рамках наявного ресурсу, і вже є певні результати та напрацювання.
 
Насамкінець Валентин Шліхта торкнувся питання підвищення авторитету галузі та просвітницької роботи серед молоді. Він розповів, що Держводагентство приділяє велику увагу співпраці з профільними навчальними закладами для того, аби разом популяризувати професії, пов’язані з водним господарством.
 
«Водна галузь – доволі наукоємна і потребує грамотних фахівців. Тому питання подолання системної кадрової кризи у сфері виходить взагалі на рівень національної безпеки», – резюмував доповідач.                
 
 
Довідково: Галузева угода між Державним агентством водних ресурсів України та Профспілкою працівників агропромислового комплексу України на 2020-2022 роки та колективні договори між роботодавцями і профспілковими організаціями установ, підприємств та організацій Державного агентства водних ресурсів України за 2020 рік була укладена 21.02.2020 року. Її зобов’язання насамперед спрямовані на вдосконалення організації оплати праці та охорони праці, посилення ролі заробітної плати у мотивації якості праці, захисту прав працівників на своєчасну виплату заробітної плати у розмірах, не нижчих ніж державні гарантії.