Делегація Держводагентства ознайомилася з процесом впровадження інфраструктурного проєкту SAFETISZA

опубліковано 08.07.2022 13:56

У межах робочого візиту перший заступник Голови Державного агентства водних ресурсів України Наталія Латиш разом з фахівцем з планування протипаводкових заходів Держводагентства Сергієм Тертичним оглянули гідротехнічні споруди водогосподарського комплексу Закарпаття.
 
Начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Олег Кисіль ознайомив посадовців з метою, заходами та станом реалізації спільного українсько-угорського Проєкту міжнародної технічної допомоги ЄС «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» (Грантовий контракт № HUSKROUA/1701/LIP/003 від 13 серпня 2019 року).
 
У ході зустрічі учасники відвідали інфраструктурні об’єкти, ознайомилися з ходом реконструкції лівобережної дамби р. Тиса між селами Теково і Гетеня. Також здійснили огляд берегоукріплення, влаштованого для захисту дамби та ліквідації розмиву внаслідок потужного червневого паводку 2020 року.
 
Реконструйована дамба і берегоукріплення дозволили захистити населення і території під час проходження значної паводкової хвилі 4-5 січня цього року на р. Тиса.