Басейнова рада річки Тиси обговорила паводкову ситуацію у регіоні та інші важливі питання

опубліковано 02.07.2020 10:24

Днями в м. Ужгород відбулося онлайн-засідання басейнової ради річки Тиси.

Під час онлайн-заходу члени басейнової ради обговорили стан реалізації та основні заходи проєкту HUSKROUA/1702/0005 «Спільні заходи із запобігання стихійним лихам у транскордонному басейні р. Уж (FloodUZH)» Програми транскордонного співробітництва Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна 2014-2020.

Зазначимо, що метою проєкту є використання сучасних інформаційних технологій для управління паводковими ризиками та посухами у спільному транскордонному басейні р. Уж.

Крім того, учасники онлайн-засідання приділили окрему увагу еколого-водогосподарським проблемам міста Ужгород та обговорили шляхи їх вирішення.

Також, на басейновій раді було обговорено паводкову ситуацію в області, яка склалася у результаті значних опадів протягом останніх двох тижнів у верхів’ї басейну річки Тиса.

Варто зазначимо, що державні водогосподарські споруди забезпечили надійний захист інфраструктури області. Водозахисні гідротехнічні споруди області зазнали чергового удару стихій, на окремих ділянках спостерігається часткове руйнування берегоукріплюючих споруд, водозахисних дамб. Невідкладному відновлення підлягають водозахисні гідротехнічні споруди, які були пошкодженні ще в 2015, 2017, 2019 роках. І, на жаль, до сьогоднішнього часу не відновлені. На даний час кількість опадів зменшилася і ситуація покращується.

Детальніше ознайомитися із матеріалами засідання басейнової ради можна буде пізніше після оприлюднення протоколу засідання басейнової ради річки Тиси на сайті Держводагентства та БУВР Тиси.