Заступник Голови Держводагентства Сергій Недашківський взяв участь у виїзному засіданні Комітету з питань екологічної політики та природокористування

опубліковано 13.03.2023 11:34

Заступник Голови Держводагентства з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Сергій Недашківський взяв участь у виїзному засіданні Комітету з питань екологічної політики та природокористування до м. Харків та Харківської області.
 
Учасники оглянули зруйновані та пошкоджені внаслідок повномасштабного вторгнення рф об’єкти та гідротехнічні споруди.
 
Зокрема, відвідали Оскільське водосховище поблизу с. Гороховатка Борівської селищної ради Ізюмського району Харківської області. Руйнування гідроспоруди завдало шкоди регіональному ландшафтному парку «Червонооскільський».
 
Учасники виїзного засідання також оглянули один з житлових районів м. Харків, де більшість споруд і будівель зазнали руйнувань через обстріли, та відвідали територію регіонального ландшафтного парку «Фельдман Екопарк», інфраструктура якого практично повністю знищена.
 
За розрахунками державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища лише у Харківській області за рік війни російська агресія завдала колосальних збитків довкіллю Харківщини. З метою встановлення фактів екоциду та шкоди, заподіяної довкіллю бойовими діями, продовжується фіксація злочинних наслідків російської агресії на території Харківщини.
 
Деокуповані території потребують піротехнічного обстеження та подальшого встановлення розміру спричиненої шкоди.
 
За результатами виїзного засідання будуть прийняті відповідні рішення.
 
*За матеріалами Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування