Відбулося чергове засідання Робочої групи з надрокористування

опубліковано 13.12.2021 08:37

У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України відбулось засідання Робочої групи з надрокористування, до складу якої входить в.о. Голови Держводагентства Олексій Кузьменков.
 
Під час наради учасники розглянули матеріали щодо надання чи продовження Міндовкілля строку дії спеціальних дозволів на користування надрами та пропозиції щодо визначення переліку ділянок надр, дозволи, на користування якими виставляються на аукціон, з одночасним зазначенням умов, за яких можливе надрокористування на запропонованих ділянках надр, у частині дотримання вимог природоохоронного законодавства та обґрунтовані пропозиції щодо неможливості надрокористування на запропонованих ділянках надр з дотриманням вимог природоохоронного законодавства.
 
Держводагентство, у свою чергу, надало пропозиції щодо застережень під час користування надрами на ділянках, які знаходяться в межах водоохоронних зон та прибережних захисних смуг водних об’єктів відповідно до вимог статей 80, 88, 89 Водного кодексу України.