Фахівці Держводагентства взяли участь у вебінарі із впровадження кліматично-дружніх технологій

опубліковано 13.12.2021 14:21

Фахівці Держводагентства взяли участь у вебінарі за темою «Підготовка пропозицій до Національного плану дій з впровадження кліматично-дружніх технологій» з адаптації до зміни клімату у секторах «Водне господарство» та «Сільське господарство» щодо ролі підприємств водного і сільського господарства у змінах клімату та можливостей для скорочення викидів парникових газів, зокрема з приводу адаптації технологій зрошення і агролісомеліорації до кліматично-дружніх технологій для пом’якшення наслідків зміни клімату в Україні.
 
Під час вебінару учасники розглянули проєкти планів з впровадження обраних кліматичних технологій та відповідні короткі описи політик (Policy Briefs) щодо скорочення викидів парникових газів. Також, для територіальних громад було презентовано пілотний план впровадження (Project Note) технологій за напрямом «обробка комунальних відходів» з урахуванням специфіки громади.
 
Вебінар організовано Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України спільно з міжнародними експертами ЄС ПРООН EU4Climate.