Відбулася робоча нарада з узгодження пропозицій до проєкту Регламенту промивки русла та екологічного оздоровлення р. Інгулець у 2022 р.

опубліковано 01.02.2022 16:03

У Державному агентстві водних ресурсів України відбулася робоча нарада з метою узгодження пропозицій до проєкту Регламенту промивки русла та екологічного оздоровлення р. Інгулець у 2022 році.

Захід проходив під головуванням в. о. Голови Агентства Олексія Кузьменкова за участю фахівців Держводагентства, водогосподарських організацій, а також представників гірничорудних підприємств Кривбасу та громадської спілки «Екологічна рада Криворіжжя».

Під час наради представники Агентства вкотре наголосили на необхідності дотримання нормативних значень якості води, затверджених відповідними нормативно-правовими актами. Зокрема йшлося про досягнення норми вмісту хлоридів у воді р. Інгулець, визначених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28.12.2021 № 1736-р. Там зазначається, що вміст хлоридів у воді на гідрологічному посту с. Андріївка Широківського району Дніпропетровської області не повинен перевищувати гранично допустимої концентрації, яка становить 350 мг/куб. дм, протягом квітня-жовтня 2022 року.

Держводагентством акцентовано увагу на важливості дотримання зобов’язань забруднювачами в частині мінімізації шкоди завданої водній екосистемі річки Інгулець внаслідок скидів високомінералізованих вод.
 
За підсумками обговорення учасники прийняли рішення щодо проведення додаткової наради за участю представників профільних міністерств з метою прийняття спільного рішення із узгодження виконання норм Регламенту промивки русла та екологічного оздоровлення р. Інгулець у 2022 році.