В Угорщині відбувся Глобальний семінар з розробки угод про транскордонне водне співробітництво

опубліковано 13.11.2023 15:59

У Будапешті (Угорщина) відбувся Глобальний  семінар з розробки угод про транскордонне водне співробітництво та інших домовленостей.
 
Основна ідея семінару була побудована навколо Практичного посібника з розробки угод та інших домовленостей щодо співробітництва в галузі транскордонних вод, який є результатом колективних зусиль експертів у рамках Водної Конвенції.
 
Участь у заході узяли представники Європи, Африки, Латинської Америки, Азії та Близького Сходу. Від Держводагентства до роботи у семінарі долучилася завідувачка сектору міжнародного співробітництва Дар’я Нестеренко.
 
За запрошенням ЄЕК ООН у рамках сесії, присвяченої аспектам, пов’язаним із механізмами врегулювання суперечок під час міжнародного співробітництва, представниця Держводагентства виступила із презентацією та разом із представником Молдови поділилася досвідом щодо заходів, які використовуються для врегулювання конфліктних ситуацій та питань на прикладі роботи українсько-молдовської Комісії зі сталого використання та охорони річки Дністер (Дністровська Комісія).
 
 
Учасники у рамках інтерактивних практичних вправ мали можливість попрацювати під керівництвом провідних експертів у галузі міжнародного водного співробітництва над розробкою та укладенням угоди про співпрацю на спільних транскордонних водах між двома уявними країнами з використанням Практичного посібника.