Укргідрометцентр попереджає про небезпечні гідрологічні явища

опубліковано 21.04.2023 12:06

22-24 квiтня на рiчцi Стир в створi поста Колки при подальшому пiдвищеннi рiвня води на 1-5 см за добу очiкується затоплення сільськогосподарських  та господарських споруд в прирiчкових населених пунктах Камiнь-Каширського та Луцького районiв Волинськоi областi (I рiвень небезпеки - жовтий).
 
21-24 квітня на Верхньому Дніпрі в межах країни утримуватимуться високі рівні води з тенденцією зниження на 1-10 см за добу, зберігатиметься  затоплення заплави, порушення транспортного сполучення, обтоплення та відрізання від основних шляхів сполучення та частковим затопленням окремих населених пунктів  в ряді прирічкових сіл у Чернігівському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).

21-24 квітня на Десні нижче с.Розльоти в межах Чернігівської області продовжаться підвищення рівнів води на 2-10 см за добу з подальшим затопленням заплави на ділянці Десни Макошине-Морівськ, територій ряду сіл, обтопленням сіл водою та порушенням транспортного сполучення з прирічковими населеними пунктами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському районах Чернігівської області, частковим затопленням присадибних ділянок та можливо окремих будинків у Корюківському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий). У м.Чернігів подальше затоплення територій міського пляжу, садово-дачної забудови, доріг на заплаві у м.Чернігів (район Кордівка) (I рiвень небезпеки - жовтий).

На р. Снов продовжуватимуться зниження рівнів води на 1-5 см за добу з утриманням затоплення заплави та перевищенням небезпечної відмітки переливу води через автодорогу місцевого значення у Корюківському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).