Український Червоний Хрест передав лабораторії сучасні прилади для визначення основних фізико-хімічних показників якості води

опубліковано 17.10.2024 11:47

У рамках Меморандуму про співпрацю між Держводагентством та Українським Червоним Хрестом, лабораторією моніторингу вод та ґрунтів Деснянського БУВР отримано сучасні прилади для визначення основних фізико-хімічних показників якості води.
 
Зокрема, оксиметр портативний DO850 з оптичним датчиком, pH-метр стаціонарний PH800 та cпектрофотометр ULAB 102 забезпечать оперативне та своєчасне визначення вмісту розчиненого кисню, водневого показника (рН), амоній-іонів, фасфат-іонів, нітрат-іонів, нітрит-іонів, заліза загального, марганцю та інших показників, які визначаються фотометричним методом. Дані показники є обов’язковими для моніторингу масивів поверхневих вод, забір з яких здійснюється для задоволення питних та господарсько-побутових потреб.
 
Працівники Деснянського БУВР висловлююють вдячність Українському Червоному Хресту за надану благодійну допомогу. Нове обладнання дасть змогу оперативно та якісно проводити дослідження якості поверхневих вод у басейні річки Десна, в рамках виконання програми державного моніторингу вод, та посилений моніторинг у випадках аварійного забруднення.