У Держводагентстві відбулася нарада з питань підготовки ПУРБ

опубліковано 13.04.2023 10:53

У Державному агентстві водних ресурсів України відбулася робоча нарада з питань підготовки Планів управління річковими басейнами.
 
Ключовою темою стало обговорення дотримання етапів виконання плану-графіка процесу розроблення та прийняття ПУРБ, а також актуалізація даних з урахуванням впливу військових дій.
 
«Плани управління річковими басейнами – це можливості для інвестицій, в тому числі в рамках відбудови та післявоєнного відновлення», – наголосив заступник Голови Держводагентства Ігор Гопчак.
 
Марія Шпанчик, начальниця управління забезпечення водними ресурсами Держводагентства, акцентувала на ефективному та раціональному плануванні заходів, спрямованих на вирішення водно-екологічних проблем, насамперед тих, що виникають в результаті діяльності підприємств комунального господарства та створюють потенційний ризик для поверхневих водних об’єктів.
 
«Цілеспрямована та взаємоузгоджена робота з водокористувачами, територіальними громадами є одним з найважливіших аспектів при підготовці ПУРБ», ­– зазначила Марія Шпанчик.