У Держводагентстві відбулася нарада щодо виконання рекомендацій Рахункової палати за результатами аудиту у 2021 році

опубліковано 21.01.2022 13:08

У Держводагентстві відбулась узгоджувальна онлайн-нарада під головуванням директора Департаменту управління водними ресурсами Ігоря Ковальова на виконання доручення в.о. Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця за участю представників Державної екологічної інспекції України, Державної служби геології та надр України, Державної податкової служби України та Міністерства охорони здоров’я України.
 
Учасники наради обговорили питання розроблення ефективного механізму справляння рентної плати в частині раціонального використання та збереження водних ресурсів, а також дотримання вимог нормативно-правових актів при наданні висновків щодо можливості видачі дозволу на спеціальне водокористування.
 
Окрім того, у ході засідання з представниками центральних органів виконавчої влади, що надають висновки щодо можливості видачі дозволу на спеціальне водокористування, обговорено питання щодо дотримання вимог нормативно-правових актів при розгляді документів у разі використання підземних вод та водних об’єктів, віднесених до категорії лікувальних.