Фахівці Держводагентства взяли участь у засіданні Комітету з питань екологічної політики та природокористування

опубліковано 20.01.2022 10:42

У рамках впровадження інтегрованих підходів управління водними ресурсами за басейновим принципом передбачається включення до планів управління річковими басейнами заходів з адаптації до зміни клімату.
 
Про це йшлося під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, в якому взяли участь фахівці Державного агентства водних ресурсів України.
 
У ході засідання учасники розглянули питання стану рекомендацій круглого столу на тему: «Чи готова Україна до зміни клімату: роль парламенту».
 
Відповідно до Порядку розроблення планів управління річковими басейнами наказом Міндовкілля затверджені плани-графіки процесу розроблення проєктів ПУРБ для всіх річкових басейнів України. Разом з тим, План заходів щодо виконання Концепції реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2030 року передбачає включення заходів з адаптації до зміни клімату до планів управління річковими басейнами в рамках впровадження інтегрованих підходів до управління водними ресурсами за басейновим принципом.