Продовжуємо підвищувати рівень компетентності з питань охорони праці

опубліковано 01.07.2022 15:35

Дистанційне навчання працівників водогосподарської галузі триває.
 
Галузева комісія Держводагентства в режимі онлайн провела чергову перевірку знань з питань охорони праці серед водогосподарників Тернопільщини та Волині.
 
До складу комісії з перевірки знань під головуванням керівника служби охорони праці Держводагентства Ольги Лісовської було залучено доцентів кафедри охорони праці Центру підвищення кваліфікації працівників водного господарства Романенко Наталію Володимирівну та Сторчак Валентину Андріївну.
 
Під час навчання та перевірки знань особлива увага приділялась питанням управління охороною праці у водній галузі, організації та проведення атестації робочих місць за умовами праці, надання пільг, компенсацій за шкідливі умови праці, пожежної безпеки і вибухозахисту, електробезпеки, гігієни праці та надання домедичної допомоги.
 
Нагадаємо, що Правила охорони праці, це ті нормативно-правові акти з питань охорони праці, які забезпечують безпеку для здоров’я і життя працівників. Впровадження цих знань є вкрай важливою складовою виробничого процесу.
 
Не пройшовши навчання з питань охорони праці, керівники і спеціалісти водогосподарсько-меліоративного комплексу не зможуть належним чином організувати роботу на підприємствах, в установах і організаціях галузі, а значить, працівники  галузі будуть постійно перебувати в зоні ризику настання нещасних випадків, професійних захворювань, аварій, пожеж та дорожньо-транспортних пригод.
 
Вітаємо слухачів з успішним опануванням програми навчального курсу з охорони праці!