Про паводкову ситуацію на річках Карпатського регіону

опубліковано 30.06.2020 11:25

Басейн Дністра

На річках у басейні Дністра утримується вода на заплаві та затоплено міждамбовий простір: р. Дністер (р. Мости Городоцького району), р. Болозівка (с. Містковичі), р. Болозівка (с. Нижнє Самбірського району).

Станом на 7.00 30 червня рівень води у Дністровському водосховищі становить 120.65 м БС.

У Львівській області cтаном на 30 червня залишаються підтоплення та затоплення у с. Журавно Жидачівського району та с. Старява Старосамбірського району: 6 підвалів житлових будинків, 2 присадибні ділянки, 4,6 га с/г угідь.

Пошкоджена 1 ділянка дороги (Старосамбірський район), зруйновано 1 міст (Дрогобицький район). Через зсув ґрунту на схилі існує загроза обвалу 1 житлового будинку та 3 господарчих будівель в с.Смільна Дрогобицького району.

29 червня внаслідок зливи, в м. Моршин місцевим стоком було затоплено підвальні приміщення 4 санаторно-курортних комплексів. Спеціалістами ДСНС було проведено відкачування води.

30 червня місцевим стоком затоплено 1 підвальне приміщення будинку.

Басейн річки Прут

28 червня фахівцям БУВР річок Прут та Сірет, ДСНС, спільно з місцевим населенням завершено роботи з укріплення пошкоджених ділянок дамб в с. Банилів, Слобода-Банилів та м. Вижниця Вижницького району.

Басейн річки Тиса

У Закарпатській області інтенсивні опади 28-29 червня призвели до стрімкого підвищення рівня води в р. Лопушна. У зв’язку з цим в селах Міжгірського району Торунь та Лопушне затоплено 4 будники, присадибні ділянки, дворогосподарства зруйновано перехідні містки до них, зруйновано 1 будинок та 70 м дороги.

Басейн річки Прип’ять

У Волинській області утримувалося затоплення та підтоплення с/г земель поверхневим стоком:

- Ратнівський район – 4750 га;

- Камінь-Каширський район – 2100 га;

- Старовижівський район – 1250 га;

- Шацький район – 1015 га;

- Маневицький район – 32 га;

- Любомльський район – 10 га;

- Любешівський район – 600 га.

У Любешівському районі водами р.Стохід було підтоплено 300 га сінокосів та пасовищ.

29 червня в результаті пошкодження дамби бобрами відбувся її прорив на Підкормільській осушувальній системі Любешівського району поблизу с. Зарудчі. Для ліквідації прориву було задіяно 1 аварійну бригаду в складі 4 осіб та укладено 50 мішків з піском.