Олексій Кузьменков оглянув зруйновану дамбу в с. Козаровичі

опубліковано 05.06.2022 13:40

У межах заходів, передбачених програмою відзначення Всесвітнього дня охорони довкілля, в.о. Голови Державного агентства водних ресурсів України Олексій Кузьменков здійснив робочий візит на зруйновану внаслідок військового вторгнення рф дамбу в с. Козаровичі, Вишгородського району, Київської області. Дамба захищала від підтоплення населенні пункти на березі Київського моря. 
 
Наприкінці лютого внаслідок активних бойових були пошкоджені гідротехнічні споруди, які здійснювали протипаводковий захист сіл Козаровичі та Демидів, що призвело до підняття рівня води в заплаві річки Ірпінь понад встановлений рівень. Це завдало колосальної шкоди довкіллю. Постраждали не лише укріплення, а й домогосподарства в заплаві річки Ірпінь.
 
Олексій Кузьменков оглянув також Ірпінську насосну станцію Козаровицької експлуатаційної дільниці, яка теж зазнала ушкоджень. Він поспілкувався з працівниками станції та ознайомився з ходом відновлювальних робіт. Зокрема, на сьогодні проведені роботи з відкачування води з затоплених приміщень, проведений ремонт та відновлення насосно-силових агрегатів тощо. Загалом приміщення насосної станції приведені до робочого стану.