На установчих зборах ухвалено персональний склад басейнової ради річок Причорномор'я

опубліковано 13.11.2023 11:01

Відбулися установчі збори заінтересованих сторін з питань формування нового складу басейнової ради річок Причорномор'я на період 2023-2028 років.
 
З вітальним словом до присутніх звернулися заступник Голови Держводагентства  Ігор Гопчак, а також начальник БУВР річок Причорномор'я та нижнього Дунаю Роман Пукало та голова басейнової ради річок Причорномор'я Сергій Степаненко.
 
Від заінтересованих сторін Одеської, Миколаївської та Херсонської областей  надійшла  31 пропозиція.
 
Так як кількість кандидатур для включення до складу басейнової ради від громадськості перевищувала  максимальну кількість, передбачену Положенням про басейнову раду річок Причорномор'я,  представництво до басейнової ради від громадськості визначалося рейтинговим голосуванням.
 
В результаті учасниками зборів було ухвалено персональний склад басейнової ради річок Причорномор'я.
 
Сформований склад відповідає необхідним квотам, з 29  кандидатур водокористувачі складають 24 %, територіальні підрозділи центральних органів виконавчої влади – 10%, місцеві органи виконавчої влади – 18%, наука, освіта – 10 %, неурядові організації – 27%, органи місцевого самоврядування 10%.
 
Учасники засідання обрали  голову та заступника басейнової ради, а також
ухвалили структуру секретаріату басейнової ради – постійно діючого робочого органу для забезпечення підготовки засідань, ефективної роботи та організації виконання прийнятих басейновою радою рішень.
 
На підставі протоколу установчих  зборів  БУВР річок Причорномор’я буде направлено ухвалений персональний склад на затвердження до Держводагентства.