Міжнародний водний форум «AQUA UKRAINE-2018» - жодна галузь економіки не працює без води

опубліковано 07.11.2018 09:15

6 листопада 2018 року розпочав роботу XVІ Міжнародний водний форум «AQUA UKRAINE-2018».
Працівники водної сфери активно долучилися до участі у форумі, який демонструє потенціал різних підприємств дотичних до води як українських, так і іноземних.
Так, 6 листопада до учасників форуму під час урочистої церемонії відкриття звернулася Голова Державного агентства водних ресурсів України Ірина Овчаренко: "Під час форуму зароджуються нові ідеї, відбувається комунікація влади та бізнесу, напрацьовуються нові підходи для залучення інвестицій у водну сферу, тривають дискусії про актуальні питання впровадження європейських стандартів в управління водними ресурсами. Адже вода – це унікальний природний ресурс, основа нашого життя, а забезпеченість водними ресурсами зумовлює ресурсну безпеку кожної країни, її стабільний економічний розвиток, рівень життя, здоров’я та добробут громадян».
Також Ірина Овчаренко зазначила: "Нам дуже приємно, що участь у сьогоднішньому форумі взяли наші європейські колеги, які представляють управління посухами у своїй країні. Долучилися і польські колеги, які представляють "Польські води". Адже водні питання з кожним роком у багатьох країнах світу виходять на передній план."
Разом з тим, Ірина Овчаренко поінформувала присутніх, що Україна нерівномірно забезпечена водними ресурсами, і що оцінкою ООН належить до малозабезпечених водою країн світу. Наші території одночасно потерпають як від підтоплень, так і від сезонних посух. Тому експозиція Держводагентства присвячена саме управлінню водними ресурсами в сучасних умовах. Учасникам і гостям форуму побажали корисних і цікавих зустрічей, конструктивного діалогу, цікавих проектів, вигідних контрактів, свіжих поглядів на сучасні водні проблеми для їх вирішення.