Інформація щодо паводка станом на 15 червня 2020 року

опубліковано 15.06.2020 21:15

Локальні зливи, що пройшли в західних областях 13-14 червня, зумовили відновлення росту рівнів води на річках та формування паводків.

Зливи 12-14 червня зумовили підняття рівня води на річці Черемош та подальше руйнування захисної дамби біля с. Банилів Вижницького району Чернівецької області. Завдяки тимчасовому кріпленню дамби № 15-Б, було зупинено її подальше руйнування.

Станом на 16.00 15 червня спостерігається спад рівнів води, загрози підтопленню немає.

Також у селі Банилів було пошкоджено тіло дамби № 5 (вище за течією від дамби № 15-Б) на відрізку біля 30 м. На місці працює аварійна бригада БУВР річок Прут та Сірет спільно з місцевими жителями.

Загрозу руйнуванню дамби на даний час усунено.

Паводкова хвиля на річці Прут наразі проходить у Новоселицькому районі, де в с. Тарасівці зафіксовано підйом рівнів води на 5,11 м.

На даний час спостерігається повільний поступовий спад рівнів води.

Ведеться спостереження за проходженням паводкової хвилі в районі мосту в с.Маршинці Новоселицького району, де існує загроза затоплення прилеглих будинків. На місці ведуть чергування фахівці БУВР річок Прут та Сірет ДСНС та місцеві жителі.

На наступну добу на річках басейнів Прута та Сірету очікуються добові коливання рівнів води з переважанням поступових спадів.

У басейні річки Прут у межах Івано-Франківської області значні дощі призвели до стрімких підйомів води та схилового стоку. На річці Рибниця в с.Смодна Косівського району було повністю зруйновано 40 м та пошкоджено 31 м берегоукріплень.

На річці Черемош в с. Рибне Косівського району пошкоджено тіло дамби на довжині 350 м.

У смт Заболотів Снятинського району було розмито 120 м берега та 50 м дамби.

Дамба на річці Пістинька в с. Спас Коломийського району пошкоджена на довжині 150 м, підмите кріплення плит на довжині 450 м.

Басейн Дністра

На р. Дністер у с. Побережжя Тисменицького району зруйновано кріплення та мокрий укіс на довжині 300 м.

На р. Лімниця в с. Бабин Середній Калуської ОТГ пошкоджено захисну дамбу на відрізку 100 м. Зниження рівня води в річці дало змогу фахівцям Дністровського БУВР спільно з комунальними службами Калуської ОТГ провести укріплення дамби камінням та великогабаритними деревами. Було задіяно 5 одиниць техніки та 8 осіб аварійної бригади Дністровського БУВР. На решті об’єктів укріплювальні роботи буде розпочато після зниження рівнів води.

Водниками проводиться постійний моніторинг гідрологічної ситуації та технічного стану захисних споруд.