Екосвідомість у дії: лавочка з переробленого пластику вже встановлена

опубліковано 07.11.2023 16:18

Пам’ятаєте, до Дня чистих берегів ми оголошували акцію: «Задонатьте пластик на лавочку»? Так ось, замість запланованих 30 кг пластикових кришечок ми отримали від вас і передали на переробку аж 135,9 кг!  
 
З цього переробленого матеріалу Дорогоцінний пластик. Precious plastic Ukraine виготовив унікальну лавочку. На її спинці зображені кольори нашого прапора і слова «Слава воїнам України! … за Дніпро і кручі!», адже вона призначена, в першу чергу, для наших воїнів, які зараз проходять лікування.
 
Сьогодні лавочку встановили в одному з медзакладів м. Києва.
 
«Ми з вами зробили корисну справу – очистили довкілля від пластику і перетворили його на потрібну річ, яка служитиме з користю. Поки наші воїни звільняють українські землі від окупанта, ми звільняємо наше довкілля від сміття. Кожен на своєму місці може робити цей світ хоч трохи кращим, а наше довкілля чистішим! Щиро бажаю усім пацієнтам швидкого одужання та відновлення життєвих сил! Нехай ця лавочка буде для них ще раз нагадуванням про велику вдячність нашим воїнам за їх подвиг, який вони роблять щодня», – зазначила в.о. Голови Держводагентства Наталія Латиш.
 
Представники медзакладу подякували за подарунок Держводагентству та Проєкту ЄС «EU4Environment - Водні ресурси та дані про навколишнє середовище», завдяки якому стало можливим реалізувати цю ідею, а також висловили побажання отримати ще одну таку лавочку.
 
Від себе висловлюємо вдячність Кременецькій міській територіальній громаді, Офісу "Розумне Довкілля. Хмельницький", ПЗФ (Національний природний парк "Нижньосульський", Поліський природний заповідник, Національний природний парк "Королівські Бескиди"), Сарненському ліцею №4 та всім-всім громадянам, хто відгукнувся і надіслав нам пластик на таку гарну справу!
 
Акція проводилася Державним агентством водних ресурсів України спільно з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України та Проєктом ЄС «EU4Environment - Водні ресурси та дані про навколишнє середовище».