Держводагентство працює над впроводженням політики безбар’єрності у водогосподарській галузі

опубліковано 12.09.2024 13:52

Питання безбар’єрності у фокусі тренінгу для працівників водогосподарської галузі, проведеного Русланою Величко-Трифонюк - заступницею Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції.

З вступним словом до учасників заходу звернувся Голова Держводагентства Михайло Янчук та висловив подяку заступниці Міністра за проведення заходу.

Безбар’єрність – це важливий принцип, який спрямований на створення доступного та інклюзивного середовища для всіх людей, незалежно від їхніх фізичних, психічних, вікових чи інших особливостей.

За словами Михайла Янчука, створення доступного та комфортного середовища, рівних можливостей для всіх є важливим напрямком розвитку Держводагентства.

Держводагентство вже має деякий прогрес щодо впровадження інформаційної та цифрової безбар’єрності. На часі активне впровадження соціальної, економічної та фізичної безбар’єрності.

В умовах повномасштабної війни питання безар’єрності набуло ще вагомішого значення. Серед працівників  Держводагентства та водогосподарських організацій є військовослужбовці, волонтери, члени сімей ветеранів та загиблих Захисників України.

«Інклюзія у ветеранській політиці є ключовим елементом успішної реінтеграції ветеранів у цивільне життя. Важливо створювати умови, що дозволяють кожному ветерану, незалежно від фізичних чи психологічних травм, знайти своє місце в суспільстві. Повернення ветеранів на робочі місця повинно враховувати їхні потреби і забезпечувати індивідуальний підхід до адаптації, навчання новим навичкам та надання психологічної підтримки. Роль держави та роботодавців полягає в тому, щоб підтримувати ці ініціативи, сприяти створенню інклюзивного середовища, де ветерани відчувають свою цінність і можливість будувати майбутнє», - наголосила заступниця Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Руслана Величко-Трифонюк.

За результатами тренінгу серед працівників водогосподарської галузі буде проведено анонімне анкетування з метою визначення рівня обізнаності щодо політики безбар’єрності та дотримання принципів недискримінації на робочих місцях.