Держводагентство поглиблює співпрацю з Державним Водним Господарством «Польські Води»

опубліковано 07.06.2022 15:01

Державне агентство водних ресурсів України поглиблює співпрацю з Державним Водним Господарством «Польські Води» в частині управління водними ресурсами за європейськими стандартами.
 
Про це йшлося на онлайн-зустрічі очільників водних інституцій України Олексія Кузьменкова і Республіки Польща Пшемислава Даци.
 
Зокрема, учасники обговорили питання посилення співпраці в напрямках:
 
  • імплементації Водної Рамкової Директиви та пов’язаних європейських водних директив;
  • розробки планів управління річковими басейнами;
  • здійснення моніторингу поверхневих вод за європейськими стандартами;
  • взаємного обміну досвідом та проведення навчання представників водогосподарських організацій.
 
Олексій Кузьменков подякував польському народові за неоціненну допомогу Україні та українцям в цей період важких випробувань для нашої Держави. Він зазначив, що підтримка Республіки Польща є безпрецедентною, у тому числі і в напрямку природоохоронних програм та управління водними ресурсами. Щоб наші транскордонні води були чистими і безпечними, необхідна взаємодія, єдність та розуміння.
 
«Для нас дуже важливо ознайомитись з досвідом Республіки Польща, як країни, що вже пройшла шлях імплементації Водної Рамкової Директиви та розробки і впровадження планів управління річковими басейнами», – підкреслив Олексій Кузьменков.
 
З свого боку польські колеги відзначили високий рівень організації роботи Держводагентства в умовах війни та висловили готовність надати матеріально-технічну допомогу, що дасть змогу заповнити дефіцит обладнання, необхідного для виконання поточних завдань.
 
«Ми захоплюємося Українською державою, яка, незважаючи на таку складну ситуацію, не опускає рук і бореться. Це видно не лише з вйськової діяльності, а й із стабільності роботи державних інституцій, в тому числі Державного агентства водних ресурсів», – зазначив Пшемислав Даца.
 
За підсумками зустрічі Сторони домовилися, що наступним етапом буде підписання меморандуму про взаємне співробітництво з обговорених питань, щоб надалі на основі цього документа рухатись до спільної мети.