День Західного Бугу – 2022

опубліковано 14.08.2022 09:20

Щорічно 14 серпня екологічна спільнота відзначає День Західного Бугу.
 
При нагоді свята працівники Басейнового управління річок Західного Бугу та Сяну і небайдужі громадяни не на словах, а на ділі вкотре замислилися над збереженням водних ресурсів.
 
В межах екологічної акції проведено прибирання території та облаштування джерела на території с. Гамаліївка, Мурованської ОТГ Львівського району. Вмілі господарники очистили територію від побутового сміття та облаштували відпочинкову зону.
 
 Не обійшлося і без екопросвітницької діяльності. З метою залучення учнівської молоді до заходів, спрямованих на збереження водних ресурсів, до акції долучилася дітвора з місцевої громади. Досвідчені працівники лабораторії моніторингу вод поділилися з дітьми усіма тонкощами здійснення дослідів та показали цікаві експерименти з водою.
 
Також, в рамках відзначення Дня Західного Бугу відбулося нагородження переможців та відзначення учасників дитячого конкурсу «Мальовничі річки Західного Бугу», який уже четвертий рік поспіль проводиться на території Львівської та Волинської областей в межах басейну Західного Бугу.  
 
Усі діти, які брали участь у заході з відзначення Дня Західного Бугу, отримали подяки від БУВР Західного Бугу та Сяну і різноманітні та корисні подарунки, зокрема, навчальну гру «ЕКО логіка» від Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА.