Басейнова рада Приазов’я провела онлайн-засідання

опубліковано 17.06.2020 16:14

Під час онлайн-зустрічі, до якої підключилися члени басейнової ради, представники ЗМІ та громадських організацій, було розглянуто низку питань.

Серед них:

- обговорено шляхи вирішення проблем цвітіння водойм;

- інформування громадськості про реалізацію державної політики у сфері управління, використання та відтворення водних ресурсів;

- проведення заходів з популяризації екологічних знань серед населення;

- актуалізація даних щодо наявності в басейні річок Приазов’я гідротехнічних споруд, їх технічного стану, балансової належності;

- здійснення заходів щодо визначення безхазяйних гідротехнічних споруд та проведення моніторингу щодо залучення коштів місцевих бюджетів на виконання програм природоохоронного спрямування та заходів по збереженню та відтворенню водних ресурсів тощо.

Крім того, учасники заходу ознайомилися із даними про несприятливу гідрологічну ситуацію на річках Приазов’я, яка склалась на кінець травня 2020 року, та можливістю формування маловоддя.

На завершення члени басейнової ради визначились із подальшим планом роботи басейнової ради, а також домовилися і надалі проводити заходи з популяризації екологічних знань серед учнівської молоді та студентства у ІІ півріччі 2020 року.