Активна комунікація з профільними науковими інституціями як основа сталого розвитку водної галузі

опубліковано 17.05.2021 14:27

Ігор Гопчак, заступник директора департаменту-начальник відділу забезпечення водними ресурсами департаменту управління водними ресурсами, взяв участь у Міжнародному науково-практичному семінарі «Водні ресурси: економіка та політика», що відбувся 14 травня на базі Національного університету водного господарства та природокористування. Захід проводився з метою підвищення ефективності економічних механізмів управління водними ресурсами в Україні й обговорення найкращих міжнародних практик для досягнення цілей сталого розвитку, а участь у ньому взяли понад 90 представників зацікавлених сторін.
 
Спершу з вітальним словом виступили ректор НУВГП Віктор Мошинський і проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Наталія Савіна. Відтак, учасники семінару заслухали низку доповідей, першою з яких була  презентація Ігоря Гопчака про стан та перспективи розвитку водного господарства в Україні.
 
Доповідач наголосив, що водні ресурси є не лише національним багатством країни, а й однією з природних основ її економічного розвитку. Вони забезпечують усі сфери життя і господарської діяльності людини, визначають можливості розвитку промисловості й сільського господарства тощо.
 
«Для Держводагентства такі ініціативи від профільних наукових інституцій є дуже важливими, адже реформи, які проходять в галузі, зокрема впровадження інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом, вимагають залучення нових знань та обміну досвідом через обговорення з зацікавленими сторонами і науковою спільнотою, інтеграції спільних зусиль та міжнародних практик», – зауважив Ігор Гопчак.
 
Додамо також, що серед учасників семінару були й представники водогосподарських організацій. Зокрема, у заході взяли участь фахівці БУВР Західного Бугу та Сяну, Дністровського БУВР, РОВР у Волинській та Черкаській областях тощо.